Gatujuristerna söker nya rådgivare från termin tre ochuppåt till vårterminen 2022

Inför vårterminen 2022 söker vi nya rådgivare till Gatujuristernas rådgivningsgrupper samt processgruppen. Vill du hjälpa samhällets utsatta samtidigt som du får chansen att öva upp dina juridiska kunskaper i praktiken? Då är Gatujuristerna någonting för dig!

Rådgivning
Gatujuristerna erbjuder kostnadsfri juridisk rådgivning till socialt utsatta i Stockholm och Uppsala. För närvarande tillhandahåller Gatujuristerna veckovis rådgivning på tolv anläggningar. Rådgivningen sker i grupp om 3-5 juriststudenter inklusive en gruppledare. Arbetet varierar men består ofta i att svara på juridiska frågor, granska ärenden och beslut, kontakta myndigheter och utarbeta överklaganden. De flesta ärenden rör socialrätt och hyresrätt.

Som rådgivare arbetar du ideellt, vid ett tillfälle i månaden på 2-3 timmar. Det finns även goda möjligheter att engagera sig utöver detta. Nya rådgivare får gå en introduktionsutbildning. Under coronapandemin har utbildningen genomförts i digital form.

Din profil
Vi söker dig som studerar termin 3-9 på juristprogrammet. Du har ett engagemang för att hjälpa människor samtidigt som du vill öva upp dina praktiska juridiska kunskaper.

Då vår verksamhet bygger på gemensamt ansvar är pliktkänsla en egenskap vi förutsätter hos den som söker till oss. Vi utgår ifrån att du kommer ta uppdraget seriöst och vara närvarande under hela terminen. Kontinuitet är också något vi värdesätter. Det är därför meriterande om du har möjlighet att stanna flera terminer.

Du söker till en rådgivningsgrupp genom att fylla i formuläret via följande länk: https://forms.gle/cWwGndZqURBxpwCd9

Rekryteringsprocessen
Sista ansökningsdag till ordinarie rådgivningsgrupperna är den 25 januari. Vi genomför inga intervjuer. Därför är det viktig att din ansökan är genomarbetad, koncentrerad och informativ.
Du kommer kort tid efter eventuell antagning att utbildas, så var beredd.

Eventuella frågor skickas till: info@gatujuristerna.com

Vi ser fram emot din ansökan!
Styrelsen, Gatujuristerna

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: